Sabtu, 26 Februari 2011

yes...i made it!..

1st picture wif her..=)

hahaha..aku cam x caya aku da lakukan nye..lakukan ape??hahah,....jurnal untuk dia..heheh..pic atas ni..pic pertama aku ngan dia..setelah 1 2 tahun aku kenal dia..ni la pertama kali aku jumpe dia..(..act 2 kali da)..hehehe...sya..dia simple..kecik je dia..heheh..(jgn marah ek sya)..huhu...sonok jumpe dia ni..senyum je keje..heheh..ni aku baru je jumpe dia td..(26.2.11)..aku nk bg dia jurnal kat dia...hasil tangan aku sendiri..aku hope dia ske la..huhu..

TARAAAA...!!

jurnal yg aku wat untuk dia.
"sya...hope sya ske jurnal yg yana wat uh...ingt taw pesan2 yana dalam jurnal uh..=)...hope our friendship never end..=).."

Jumaat, 25 Februari 2011

kenapa kau cari aku lagi??

aku x faham ngan lelaki ni...
dah sakitkan haty org...
nk cari aku lagi..
aku x faham!!!..
kau nk ape lg sang lelaki???
kau dah x serik ke nk wat aku sakit aty lagi..??
kau nk bekawan ngan aku...
kau ingat senang la aku nk terima kau ha lelaki??
stop..!!!jgn la cari aku wat mse skang...
kau x faham ke..??
aku da bgtaw kau jgn kaco aku wat mse ni..
kau da upe ape kau da wat kat aku???
sebab kau..aku susa nk terima mane2 lelaki...
kau lelaki yg tersgt kejam..
dimana kau ade perasaan ngan org lain mse kapel ngan aku!!!..
kau ingat aku ni ape ha jantan???
tlg la hormat PERASAAN perempuan..!!
tolong la..!!!!

Khamis, 24 Februari 2011

dia sentiasa support aku bila dia tiada disisi aku...

kakak ku...
dia sentiasa tiada di sisi aku..
aku ngaku...
tp aku taw..
dia cube berada disisi aku...
dan aku taw dia tersgt sayangkan aku...


"kakak..adik x pernah marah kakak tiada disisi adik...
sebab adik faham keadaan kakak..dan adik taw
kakak selalu ada dengan adik even kakak tiada didepan mata adik..
ketahui lah kakakku..adik perlukan kakak tiap mase.."


kak as..
dia da start keje da..
mmg susah nk contct each other..
ngan aku blaja jauh kat perak nun...
dia sentiasa tahu time bila aku de mslh...
dia sentiasa dapat memahami hati aku..
skang ni.
aty aku dilanda "jiwa kacau"..
dia bg mesej ni FB aku..


"cheer up my dear...la tahzan..Allah kan ada sayang...and...we're always with you...go MUJAHIDAH!! Ingatlah Allah ketika kita senag, nescaya Allah akan ingat kita ketika kita susah....pupuk REDHA dalam jiwamu dalam menjalani kehidupan seharianmu...insyaAllah..ketenangan untukmu...=)"
ye..ALLAH sentiasa ada kak...
ALLAH sentiasa jg adik..
sebab tu bila adik sedih...
adik dpt kekuatan semula..
dengan pertolonganNYA dan..
KASIH SYG akak......
akak..even akak xde disisi adik time adik menagis or dilanda mslh..
adik tetap taw..
akak sygkan adik...
TERIMA KASIH KAK...!!!.=)

Rabu, 23 Februari 2011

dia yang selalu suruh aku senyum...

"i wanna u be my hulk 4 eve, ok kak hulk??? hehehehe...dont give up sis...wat type of hulk??? Brave n strong rite??? hehehehhe...Cheer up ma lovely sis..i never want let u down...dont cry, smile please.. ^___________________^"
ni yang ena bg kat aku kat Fb...
aku terharu bler dia bg mesej mcm ni..
dia still bg aku semangat dalam keadaan aku bgni..
TQ ena..i appricate dis...i'm always be ur BIG HULK..
^__________________^
SMILE...!!!

mereka suruh balik...

ok..aku xtaw nk cakap pe lg..
FATIN..LIN..SHIDA n ILA...
dorg suh aku balik SI..
aku xtaw nk kata ape...
mmg dorg suh aku balik..
aku kene face hal ni..
dorg sunyi tanpa aku..
yaALLAH..
mereka selalu ngan aku,..
syukur mereka ade ngan aku..

"korang..yana akan balik...tunggu aku.."

Selasa, 22 Februari 2011

diri ini dihargai...TQ kak laila..!!

video

TERIMA KASIH kak laila....

TERIMA KASIH sgt2...

yana hargainya sgt2..

yana tgk vid ni sampai mengalirkan air mata..btul!!

TERIMA KASIH krn sygkan yana akak..=")

kak laila..

kak laila yg sgt cantik..!!=)..

btul aku ckp kak laila sgt baik...

baik sgt...

kak laila punyai pendapat yg sme ngan aku..

aku ske photorafy..

dia pun suka..

kak laila bnyk tunjuk ajar mengenai kehidupan...

kak laila sgt tegas dalam soal agama..

terutama aurat..!!

huhuhu...

bler aku kenal ngan kak laila..

diri ini amat dihargai..

TERIMA KASIH kak laila...







mereka sunyi tanpa aku...btul ke??

salam...
hurm...bebaru ni aku ase xkerua an sesgt...
yaALLAH aku perlukan kekuatan...
aku pengecut untuk face mslh skang ni..
nape ek???
sedangkan aku selama ni
sorang gurl yg kuat!...
cume x sekuat mane...
aku tetap cube kuat..
cube..
dan cube...
huh..!!
hanya org tertentu yang wat aku semangat balik...
hurm..mereka snts dengan aku..
mereka cube pujuk aku untk balik..
cube pujuk aku...
cube..dan cube..
aku serba slh sbb tinggal kan mereka..
tp mereka perlukan aku..
mereka kata..sunyi tanpa aku..
yaALLAh aku serba slh...
"korg..yana nk balik..tp i need time..yana minx maaf..yana akan tebus balik.."
ya ALLAh..aku perlukan KAU..dan mereka..
lindungilah mereka..amin..

Isnin, 21 Februari 2011

SELAMAT HARI JADI ADIK..!! (20.2.11)

epy besday syg...!!!
adik da umo 9 tahun da...
da besar da kesayangan along ni...
adik,blaja rajin2 ya syg...
syg along ni dak pandai kan??
kene rajin2 taw blaja...
da besar boleh keje tinggi2..=)...
adik..epy besday taw..
cowi along bg adik adiah yang tak seberapa..
tp adiah along paling bermakna untuk adik adalah
KASIH SAYANG along...
adik da besar ni xleh nakal2 dah taw syg...
jg papa n mama elok2 ya syg..
semoga adik berjaya didunia n diakhirat..=)..
ALONG SAYANG ADIK..!

Sabtu, 19 Februari 2011

i dun care anymore...

aku da x peduli da...
da letih da....
da mls nk pk mcm2 hal!..
aku da xsanggup nk tanggung kesedihan...
haty mula ingin memberontak!!!
aduh...aku xnk...xnk..dan xnk...
satu je mslh aku..
bler aku kesedihan...
mst org aku perlukan xde di sisi aku..
kadang2 aku kene harungi sndr..
ya ALLAh..
seksa..!!!
tp syukur..ALLAH ade....
tah la..perasaan bercampur aduk..
bler aku xtahan..
akak trus nanges..
ya ALLAH...
tolong lah hambaMU ini...
ku harapkan kekurangan kesedihan didalam haty ini..amin..

baby ketot aku

oh god.!!aku tersgt rindu kan dak ketot ni...
aku rindu baby cumel aku ni...
sumpah aku rindu...
kau kemana dik???
kakak rindukan kau..=(
kakak taw kau sibuk mengejar kejayaan dik...
kakak nk kau berjaya syg...
janji ngan kakak..
adik kene jg diri baik2 taw syg...
aku rindu saat berjalan sesam2 mse balik skolah lu..
afta skola aku yg anta dia ke umah...
afta skola aku lepak ngan dia..
gurau ngan dia..
bnyk gler kenangan baby aku ni...
adik...kakak rindu gler kat kau...
adik rindu kakak x???
kakak ari2 ingat kau adik...
kakak nk kite sesame balik skolah mcm dulu..
adik x nk ke??nk kan??
kakak nk adik disisi mcm kat skolah dulu..
bole tak???plish2..
kakak nk syg...plish!!...
kakak rindu ngan muka cumel kau adik...=(..
kakak rindu ngan gelagat cumel kau adik
kakak rindu nk hug kau adik..
kakak rindu nk cuap adik...
kakak syg sgt kat kau NURUL AMIRAH..="(

Jumaat, 18 Februari 2011

spent time wif MY LIL HULK..ena...=)

setelah menanggung derita..aku kembali senyum...
sebab ape..aku jumpe MY LIL HULK...ena.!!!
best sesgt kua ngan ena..
xdisangka ena aku ni sgt la tinggi dr aku...huhu
yaALLAH ena sgt best...
dia bnyk gler cakap!!!heheheh..
ske je tgk gelagat dia..hahaha...
comot time makan!!..hehehhe
b4 uh kami p beli tiket wayang...
aku blanje dia...cter THE RITE...
then p mkn...SIZZLING!!!
then snap2 pic ngan ena...
best gler kot!!!
ase xpuas asenye jumpe dia hnye beberapa jam...
then baru p tgk wayang..
sgt la terkejut2 aku didalam wayang itu
dengan kesejukkan yg melampau...hehehe
hurm...then afta abis wayang....
TARAAAAAAAA...!!!!

BASKIN ROBBIN TIME..!!!!
then..kul 4 lebih aku balik dah..
untuk aku travel ke KLCC plak...
ena teman aku sampai KTM...
sanggup dia teman aku...
TQ sayang...k.yana syg ena...
ingt tu...=)
act..aku menahan air mata dr berpisah ngan dia...
aku x maw pandang..
tp kene gak..ena bye bye kat aku..
then baru aku nanes..
ena..sumpah k.yana nk jumpe ena lg...
nk gelak2 ngan ena..
finally k.yana dpt jumpe ena..
TQ my syg...
TQ my lil HULK...
kak yana syg ena ..!

kak yana say : "ena...jaga taw mafla...pencil kiut tu n gelang kak yana tu ye.."..=)

terima kasih WAN NUR HIDAYAH..

tak aku sangka..aku down gler mse ni..
mse ni aku nanges gegler...
aku mls la nk ckp psal ape..
tp mmg mlm tu aku need someone untuk aku luah..
tp aku kol yg lain sume x angkt..
yela sbb da tdo kan memasing....
then aku kol WAN NUR HIDAYAH ni...
YA ALLAH...
dia ni la penyelamat aku mlm tu...
b4 aku wat something yang lagi bodo...
aku xsangka aku down sesgt mlm uh...
tekanan jiwa btol!!..
aku tersentap bagai...
ase mcm nk je bunuh org mlm tu...
tp di sebabkan dia ni..
aku cool sampai skang...
ALHAMDULILLAH...
aku syukur sgt dia ade ngan aku mlm tu...
dia wat aku sesgt tenang...
mlm tu mata aku bengkak...ngan tak cukup tdo lagi..
aku xtaw nk wat ape..
aku down!!!
down!!!
aku tak pernah down mcm ni...
ALLAH permudahkan segalanya...
kak yana say : "TQ daya sebab ade ngan akak mlm tu...kalau x..akak xtaw la ape terjadi"...

Khamis, 3 Februari 2011

awak..saya sayang awk..awak sayang saya??


awak syg syg??=)

aku rindu kan mereka..


=(..sedih.!!aku sgt rindu kan FATIN dan LIN..huhu..cuty seminggu ni huhu..ase len plak cam x jumpe dorang...huhuhu...ape la dorg nye keadaan kan..hope semuanye dipermudahkan dan dorg eppy2 sokmo...nnt da start lik kelas..nk jumpe dorg lik...rindu gler kat dorang ni...huhu.."FATIN..LIN..nk jumpe korang...!!kalu cuty ni bole cuty ngan korg xpe gak..sedih!!..k.yana rindu korg!!...jg diri korg baik2 taw...=(.."

ena...aku sgt rindu kat ena act..rindu nk webbie ngan dia!!!!apatah lg nk jumpe...hurm..=(...da la,aku dpt jumpe dia bulan 4 ni...xleh kol semua..rindu dia sesgt...sgt2....!!nk webbie ngan dia..semoga ALLAH sentiasa melindungi ena dr segalanya...amin..."ena!!..bler la dpt kol ena..bler la dpt jumpe ena..bler leh webbie ngan ena??..k.yana rindu sesgt kat ena..ena xrindu kt k.yana ke??=(.."

Rabu, 2 Februari 2011

sunset...sgt cantik



SUNSET...sgt cantik...YA ALLAH lawa sgt sunset...pic2 atas ni snap by ME ok!..aku amik kat PD..yang bertarikh 2 feb 2011..hehehehe..mase ni aku mmg tunggu sunset..matahari tgh turun....sgt cantik!!!aku suke...heheh...indahnya ciptaan tuhan..=)...



dia sgt kreatif..

ha..kreatif kan??eheh.ni art work lin...mse ni dia kene wat kad untuk pertandingan department dia kat kampus..heheh..ha...pic2 dia yg colourful tu..aku yg amek..heheh..aku tlg dia snap pic time ni...fatin pun tolong aku...heheh.....agak penat mik pic dia mse tu..fatin tlg aku...bak kata fatin..lin fotogenik..tp mmg btul..aku ske kad dia ni...lawa!!!...sebab dia kreatif..kan lin??hehhe..pape pun..aku harap lin menang dalam pertandingan tu...GOOD JOB lin!!!..=D

she's the ONE..

SYAZANA NADIRAH ISMAIL...who is she??she is my BEST FRIEND..=)...she very important in my life..yes!!...even x serapat mane..tp dia sgt baik..sya..cumel kan dia??sya sorg yang owes ceria even dlm idup dia penuh dengan kesakitan...aku ske berkwn dengan dia sbb dengan keikhlasan dia..dia owes wat aku cool even tgh sakit aty ke or pape..sya mcm aku..ceria di lua...sedih di dalam..tu la care dia untuk mengubati kelukaan haty...sya best sesgt,aku ske berborak ngan dia..jz skang...aku xpenah jumpe dia..
bila nk jumpe??aku pun x taw..jz menunggu mse..ade rezeki jumpe la..insyaALLAH...persahabatan kami sentiasa ok even jrg gler contct each other..jz aku kagum ngan dia la..even dia owes sakit aty ngan manusia yg selfish,dia tetap cool..tp KADANG2 la..(jgn mrh ek sya.!!=p.)..dia sedih mane,aku cube disisi dia..name pun kwn kan..bukan kwn la if kite ni x pntgkan perasaan kwn2 tol x??...."sya..TQ cz accept me as ur fren...TQ cz owes make me smile,..TQ sebab share everything even sedih ke..gembira ke..semuanye share sesame..TQ alot sya..TQ..!!!..=).."

TENANGnye pantai

...ASSALAMMUALAIKUM SUME...

anugerah tuhan yang sgt bernilai dan cantik..

pantai..sgt cantik..

YA ALLAH..aku sgt suka kan pantai...TENANG sesgt..kat KL xde pantai..jd kdg2 suka ke PD or kat perak yang mane ade pantai..aku sgt suka lepak tepi pantai...membuangkan fikiran yang serabut macam tong sampah..pantai membuatkan aku tenang...sgt2 tenang..kadang2 even dalam haty aku keras tak leh nk menangis...aku cepat senang menangis bila aku rasa sgt tenang di tepi pantai..bg melegakan segalanya..aku ske pantai di PD..lebih senang la..dimana2 je..YA ALLAH..bila tengok balik..indahnye ciptaanNYA..cantik..bersih..mcm2 la..heheh...pantai kadang2 buat aku sentiasa terkenang dengan kenangan yang manis...lebih senang citer..ia bole buat aku luah semuanye...ei...nk sgt duk tepi pandai n bawa diary...heheh..seronok kot!!!PANTAI YANG TENANG ME"RELAX"KAN MINDA...