Sabtu, 31 Disember 2011

terima kasih kurniakan mereka YA ALLAH.

...ASSALAMMUALAIKUM...

Hey peeps.!!!
korang ape kabar..
huhuhu...sepertimana yang kita tahu...
arini 31.12.11 adalah ari terakhir untuk tahun 2011..
jd..banyak yang aku dapat pada tahun 2011..
kebahagiaan..
suka dan duka..
dan macam2 lagi...
dari setiap tahun yang muncul..ade je perubahan..
dan ada je orang baru muncul dlm idup aku..heheh.
heheh...ckp psl orang baru..
aku cume nk ckp..TQ to ALLAH sebab kurniakan mereka-mereka ini
dalam hidup aku...
aku seronok sgt ade dorg..
ase UNTUNG kenal dorg.!!heheh..:)..
ni adalah antaranya..:).
aku akan citer kan..:)..

 ok...nama gurl ni atiqah..atau aku panggil dia aika or IL..hehe..dia lembut orangnya..sweet...cumel..muka mcm amoi..huhu..aku kenal dia pun dari lin,adik angkat aku...IL kwn satu geng ngan lin,so aku kenal dia dr lin..:)..."IL,TQ je sudi kawan ngan kak yana,best kwn ngan IL..bnyk sgt dah kenangan yang k.yana dpt sesama ngan IL sepanjang setahun ni..even x sampai setahun..tp mcm bertahun2..TQ syg..:)."

 ok...ni plak intan syafinaz..atau aku panggil dia fyfy...huhu..cumel x??heheh..muka dia mcm chinese look..aku suka muka dia..heheh..(ikhlas dari hati taw.)..heheh..fyfy kwn baik IL dr skolah sampai la skang..aku kenal fyfy lu dari IL..aku kenal fyfy plak dari lin juga..mula2 aku kenal dia..ingat dia sombong..tp salah! sebab dia sgt baik..heheh...bnyk gak kenangan ngan dia ni..lg2 mcd.!hahah..sama je ngan IL..dua2 gila mcd..heheh..."TQ fyfy sbb sudi juga kwn ngan kak yana...TQ sgt2..:)..."

 ha..!..ni lil hulk aku paling aku syg...aku kenal dia da setahun stgh asenya..aku pun lupa..tapi tahun ni lah paling aku mula rapat gila2 ngan dia..she so adorable.!!dia cute gile..hahah..sebab ape..dia ckp laju2..hahah.(sori ena)..:p..heheh...tahun ni aku baru jumpe dia face to face..asenye lah..aku pun lupa la..hahah...kami susah senang sama2...act,amai yang xsuka kwn ngan dia..sbb ape tah..sampaikan kena fitnah mcm2..kesian dia..but.aku kwn ngan dia till now..alhamdulillah...kami sekepala...aku syg sgt kat budak comot ni..heheh..:p

 ok..skang..ni la isya farah..or name sebetulnya..farah aisyah..ye kot?..heheh...fara ni kwn baik lin,fyfy ngan IL..tp aku kenal fara ni dulu sebelum fyfy ngan IL..heheh..mse tu x silap fara ikot aku ngan lin g manjung beli kain..ha..sejak tu kenal dia..heheh...she the besh...kelakar giler dak ni..kadang aku pun masuk line pale dia..hahah..."TQ fara syg!!..rindu nk kecek kelate ngan mu..:').."

jeng jeng jeng...cun x dak ni??hahah..ha,ni fatin liyana...aku kenal dia act dr FB..tp b4 tu slalu terserempak dia ngan geng2 dia kat uptown ( tempat mkn kat uitm perak)..heheh..geng2 dia cantik2 n cumel2 belaka..heheh...then terjumpe la dia kat dlm FB..bermulanya kami sebagai kawan biasa..lama2 kami makin rapat..dan skang dia menjadi adik kesygan aku dunia dan akhirat..orang nk kata ape ADA AKU KESAH?..huh!..semua nk dengki..xfhm aku..hahah..emo plak..uhuhu..sumpah!..aku rindu dak ni...rindu nk gurau2 ngan dia..huhuhu.."FATIN!!..rindu.!!:"(.."

ehem.!!tara!!..dak barbie doll aku ni..heheh...nk name dia pun fatin liyana...dia act adik angkat fatin liyana sorg lg ni..heheh...then aku pun knl ngan lin ni...huhu..skang ni ase mcm dah bertahun2 kenal dia..padahal dah setahun juga la aku knl dia...mcm2 aku share ngan dia...serononk kenal dia.ni...ske je wat aku gelak..hahah..cute kan dis amoi?..aku gelar dia dak fotogenik..even pose biasa je..dia dah nmpk lawa..heheh..kembang la tu ye lin..:p..."lin..i love u adik..xmaw nakal2..:).."

 wow!!!cute kan??ha..b4 tu nk tny..muka kakak ni sama x mcm muka fatin liyana yang bertudung ni??heheh..mcm nk sama kan??yang penting pipi depa mcm pau!..hehe..jgn mrh kakak..:p...huhu..nama kakak ni kak yuzeema..aku panggil dia kak ema or "my rainbow"..hehehe...xsampai setahun aku kenal dia..tp mcm dah apat...mcm2 kami kongsi..huhu..kakak ni kuat semangat..aku bangga ngan dia..."kak..i love u la kakak..:).."


 tara.!!ha..ni semua sibling aku...cantik2 kan??heheh...ok la..dalam pic ni..dari kiri ni name dia HAZIERAH,cumel kan dia??memula kenal dia ingat kami sebaya..tp dia adik aku..huhu..mse karoke..sumpah sore dia sedap.."dik,nnt kite duet lagi ek..:)."..sebelah hazierah pulak ialah IEYNA...now,ieyna dah jd best friend aku..dia caring sgt kat aku..mcm2 kami kongsi..even mse kua time ni x bnyk ckp ngan dia..tp kat fb dah mcm rapat sgt..TQ ieyna being my great frend!..:)..sebelah ieyna pulak ialah SCHA...muka dia mcm berbie doll..cumel!!..heheh...aku rindu dia sgt2..even kami jrg tegur kat fb...aku doakan yang terbaik untuk dia dimana dia ada.."kakak syg adik!..:).."..sebelah scha ialah KAK ANEM...my greatest sista.!!huhu...kak anem style sgt!!..heheh..mse ni nk berborak pun x dpt sgt gak..hehe..but kak anem sgt best..dia x sombong..."i love u kakak!!."...sebelah kak anem ialah KAK MIA...kak mia ni adorable sgt..!hehe..act aku dah add dia kat fb sgt lama..just tak pernah tegur langsung..heheh..then x sangka bole jumpe dpn mata plak tu..haha..mmg terdiam la...TQ kak mia.!!..:)...sebelah kak mia plak ialah NADIRA KUSHARI..haha..dia ni lah invite aku untuk event ni..sbb dia aku dpt sibling yang TERBAIK mcm ni..heheh..nadira ni cumel je orgnye..nakal gak!!haha..neway TQ adik for all of dis.!!..:)...sebelah nadira ialah FARAH NADZIRAH..hahah..a.k.a my sistah.!!heheh..dia sgt sporting..suka berborak ngan aku..eheh.."sistah..yana rindu nk beborak lg..huhu..missh!!..sebelah farah plak ialah BELLA..adik angkat nadira ni..memula join event ni..aku kepit n lala kepit ngan dia sbb kami biasa2 je..dia x sombong sbb peramah..heheh..adik terbaik la.!..sebelah bella pulak yang pakai tudung pink tu ialah AIN ZAINI..ha,mse ni aku langsung xde peluang nk borak ngan dia..tut2..mse p karoke dia xjoin..huhu..sedih gler..but syukur,dlm FB kami berkawan...TQ adik.!..i love u so much..!!..;)...ha..yang paling hujung ni...jom kite cerita kat pic dia kat bawah ni..heheh...btw...bak kata kak anem ini lah KUASA SAHABAT...know matter kami baru kenal x sampai setahun ia dah jadi sangat2 lama kita kenal...i love u all guys!!MY SIBLINGS.!..:)

 ha.!!!ni la lala husna..dak kecik yang pic atas ni..heheh..lala ni aku kenal kat UITM perak kat tmpat aku belajar...mse aku kenal dia..aku semester 5..dia semester 3 ase nye..mse tu nk g induction dak2 photo kat fakulti..huhu..aku start kenal mse otw nk ke sne ngan dia n kwn2 lain..sejak tu kami rapat..kami share ilmu sesama sndr..huhu..kat sne..lala slaly jd mangsa keadaa..kesian sgt..tp alhamdulillah..aku snts ngan dia..dan dia snts ada ngan aku..cuma kdg2 aku x dpt nk jd kakak dan kawan yang terbaik ngan dia.."i'm sori syg..seriusly i miss u so much!."...paling aku x leh lupa mse aku ajak dia tgk cter "hikayat merong mahawangsa..huhu..memory sgt!..:)

 huuuuu!!!cantik x model ni??heheh..tinggi lampai taw..heheh..aku baru jeeee kenal dia kat fb..hehe..tp dah mcm rapat..heheh...she so beautiful gurl..huhu..tp percaya x dia baru je lps SPM.!!!!huhu..memula aku tny dia..aku dah terdiam sebentar psl umur dia..hahah..sori ye dik..heheh..tp dia sgt sporting di dalam FB..tp jumpe??aku xtaw lg sbb aku xpernah jumpe dia lg..aku ada hasrat nk jumpe dia..insyaALLAH..:)...one day ok syg..;).

:")...aku rindu dak ni sgt2.!!..ni qeela..dak junior aku juga kat UITM perak..satu kos juga ngan aku n lala husna..qeela ni pun mcm lala..mangsa keadaan antara kawan...msllh dorg dua ni sama je..tp aku snts halang dia ni menjadi lemah semangat..sbb aku nk dia abis kan diploma ni sesama ngan aku..aku nk gak tgk dia berjaya satu hari nanti..dia ada peningkatan dengan kos dia..insyaALLAH qeela..wat yang terbaik ek syg..i love u lah.!!!


ok la..ni la kisah2 "orang baru" aku dalam kehidupan aku untuk tahun 2011 ni...aku BERSYUKUR sgt dpt kenal mereka2 ni semua..mcm2 aku belajar dr dorg psl kehidupan..dari hati ke hati..mulut ke mulut ke..tp aku bangga ada kwn2 mcm ni..sbb antara dorg ni juga adalah "semangat" kehidupan aku..TQ guys!!!..

diary itu bagus.

...ASSALAMMUALAIKUM...

diary2 aku..:)

Hey guys.!!
wah2..bahagia ye korg arini..huhu..aku pun..alhamdulillah epy
di setiap hari..
huhuhu...ok la..
topic yang aku nk share ngan korang la..
psl DIARY...
kenapa ye??
ha...ni la aku nk kongsikan...
ok la..aku tahu sesetgh orang suka menulis diary..
contohnya seperti aku ni..
aku start tulis diary mse form 4 sampai la skang..
dan sampai arini aku dah ada 4 diary..
hahah...aku bole dikatakan GILA DIARY..
hahah..aku suka gila tulis diary..
yela..diary kire teman aku selain kawan2 yang lain
kepada ALLAH dan juga family..
kdg2 ape aku x tahan nk pendam..aku luah pada diary..
kalau aku berdoa still x leh tenang..
aku tulis dalam diary..
alhamdulillah lega sgt bagi aku...
huhuhu...dalam diary,tak semua aku dpt luah kan..
sebab kadang2 ia adalah sgt privasi..
huhu...diary juga bole jadikan kita senyum
bila kita da luah segala kesedihan..
mengucap alhamdulillah tak terkata..
huhu..korang patut ada satu diary..
huhu...tp ikot korg la..
bg aku DIARY itu bgs..:)

Jumaat, 30 Disember 2011

tidak penah kenal..bila jumpe macam dah lama kenal.

...ASSALAMMUALAIKUM...

Hey peeps!!
shat x semua?moga semua shat2 la ye..
huhu..finally eding 2011 dah nk sampai da..
huhu..alhamdulilah..tahun 2011 ni aku dah lalui semua nye
dengan baik...
bnyk kenangan aku dpt..huhu
ha...ckp psl kenangan la kan...
kenangan yang paling aku tak xdpt lupakan
kejadiaan ni dah lama berlaku..
rasenye bulan 10 kot..
bila aku kua hangout ngan gegurl aku...
hahah...memula aku diinvite oleh adik cumel NADIRA KUSHARI
then aku ajak la adik gourgeus LALA HUSNA follow aku..
seronok tak terkata la...
aku tak pernah kenal mereka-mereka yang gorgeus ni..
huhu..mase dtg je..aku ngan lala ckp "jom lari".!
hahah..sebab ape?sebab mereka-mereka ni sgt adorable!!
hahah..segan dan silu den..hahah..
tp nak tak nk kene gak enjoy..
1st perasaan aku,aku dah mula gementar..
but,lelama aku rase seronok!!..
org selalu ckp..perempuan yang cantik sombong..
tp tak semua org..
mereka BEST..mmg paling THE BEST sgt2..
TQ nadira sbb kenal kan akak kat mereka semua..
syukur sgt dpt kenal dorg..heheh
ok la..
aku sampai di wangsa walk ngan lala husna..
perasaan dah bercampur baur..
ada seronok..
ada gementar..
hahah..mcm2 la..
then nadira bawak aku jumpe gegurl lain..
hahah...ape lg..
aku jd diam..
then lelama..
aku pun enjoy!..
memula g makan...
then g karoke.!!
hahah..mmg menyanyi tak ingat dunia..
xde dah segan silu..
hahah...aku pun join nyanyi..
huhuhu...then dorg semua nk main boling..
but aku n lala x dpt join..
sgt sedih..sbb mse tu aku ade hal nk kena setel..
sorri gegurl2 semua..
but..is ok..ia sgt fun guys!!
nanti kita hangount lg..
ha..ni ada beberapa snap shot aku amik
mse kua ngan dorg.!!:)











guys.!!nnt kita hangout lg...seronok kenal korg.!!love u guys.!!:)
ia adalah kenangan paling manis yg aku sayang..

Khamis, 29 Disember 2011

angah saya CANTIK sebenarnya..:D


...ASSALAMUALAIKUM...

hey guys.!!
hahah...ok la ..entry kali ni..
aku nk show kan work aku..
before tu aku nk tny korg..
cantik x dis gurl??
hahah...n..jangan terkejut bila korg pic ni..
mst korg fikir dia dah skolah menengah..
but..hakikatnya..
she is 11 years old!!
yeah..dia adik kandung kesygan sy!!..hahah
enjoy ya..n i need ur comment about my work..TQ sygs ku.!!:D.

this gurl name AZEERA NIESYA...
mua by me..
photographer by me.!






kawan itu penting?

...ASSALAMMUALAIKUM...

hey..hey..hey!!!
ok la..topic arini aku nk share ngan korg..
pasal..KAWAN.!
ok...bg orang la kan..
dalam idup korg KAWAN ITU PENTING TAK??
ha...please fikir dan jawap secara jujur nya..

babes,sepanjang aku hidup kat dunia ni..
sumpah la kata bosan BILA ada kawan kat depan mata..
hahah..hnya org gila je ckp mcm tu...
selain ALLAH...
selain our family..
kawan la family kila yang lain...
kalau korg xde kwn..
aku ase mcm xde colourful je..
huhuhu..

bg aku...
kawan itu pntg..
sangat pntg.!!
aku kalau xde kawan..
aku ase mcm x hidup..
hahah..over plak.!..:D
hahah..but..i dun mind..
kwn ni bnyk jns..
ada yang baik..
ade yang jahat mcm setan..
and mcm2 la..bak kata orang..manusia ni mcm2..
payah la..if ade manusia mcm tu..
tp xpe..untuk apa ALLAH bg bnyk dugaan kan??
btul x??
huhuhu...

tp xpela..dalam adat berkawan..
mcm2 perlu kita tahu..
lagi2 soal nilai sapa kawan kita yang sebenarnya.
baru kita bahagia kenali kwn kita sebnar.!

ok la babes ku sekalian...
korg fikirkan lah ape aku share ni...

bak kata pepatah..
BERCINTA BIAR SATU..BERKAWAN BIAR BERIBU ATAU BERJUTA.!

aku gila pergi jumpa dorang walaupun xde lah jauh..:D

...ASSALAMMUALAIKUM...

Hey peeps.!!!
walawey!!..
hahah..sori la..
story ni agak lama la juga..
tp baru skang aku nk pos..
ok la..b4 ni..aku pernah
travel jejauh semata2 nk jumpe
orang tersyg..cewah.!
hahah..b4 ni aku pernah trun terangganu
jumpe kak fatim..
tu jelah aku pernah pergi..
hahah..
mse ni..aku trun S.I balik..
lagipun aku mmg ade hal mse tu..
huhuuhu..memula pg s.i je aku jumpe
MY BOTH FATIN LIYANA aku ni..
hahah..
sori la kwn..aku dtg s.i just nk jumpe depa je..
heheh..jgn mrh..:D..
huhu..aku s.i pun bukan sekadar jumpe dorg..tp ngan kak azie dan pika!..
hahah..jgn terkejut ya..:p


tara!!!mse ni kami g lunch sesama..then plak..depa bg cek bunga!!!seronok xterkata wow..!!TQ syg2 kak yana..:)...k.yana sonok dpt jumpe korg balik sme tu..:)...I <3 U..!

then..ari ape tah..aku pg la jumpe kak azie..:)..seronok..kami g shoting kat kelly castle..haha..best..TQ to kak azie la sbb jd model sy mse tu.hahah..fun sgt!!..TQ kak sbb sudi jumpe adik..;)..

then aku pg jumpe adik aku sorg ni..pika!!..heheh..mse ni..lepak jusco je..huhu..seronok jumpe dia..even mcm sekejap..lama wow aku x jumpe dia ni..hahah..finally jumpe juga..TQ syg sudi x keje sbb jumpe along..heheh..I <3 u adik!..:)...

kadang2 kita perlu juga
buat pengrbanan untuk seseorg yang kita syg
tak salah pun..:D

saya suka kawan dengan dia..ada aku kesah?

...ASSALAMMUALAIKUM...

Hey peeps!..
shat x semua.!!hahaha..
ok la guys...
aku just nk story kat korg..
I LOVE DIS GIRL..!
ahah..dun tink i'm lesbian ook!..
hahah...
she is my CUPCAKE.!..
haha..a.k.a..my darling adik!..
she so beautiful.!!
i like her style...
aku kenal dia pun mse aku blaja kat UITM perak nu..
she is my junior kat sne..
memula kenal..biasa2 je..
lelama..dia ikhlas nk kwn ngan aku..
kami mmg rapat..tp aku taw ade org gak org dengki ngan kami..
but..ADA AKU KESAH..??
hahah..aku x ksh...sbb ni hak aku nk kwn ngan sesapa..
so..people.!what u want jugde about us..go on.!
haha...aku seronok ade dia..
aku seronok kenal dia..
aku x nyesal langsung kenal dia..
serius..dia baik..
hanya org yang x knl dia..
bole ckp mcm2..
tp ade aku ksh???hahah
whatever people say..
she is my sister.!


her name is qeela...aku x nyesal knl dia..dia bnyk buat aku tersenyum kdg kala..ape org nk kata..just kata..aku x ksh..yang pntg aku bahagia knl dia..and aku x kacau idup org lain..:)..plish people..jgn dengki ngan kami..hahah.!taw kami hot.!!.:D

QEELA..!kita tetap siblings kan??:)..i <3 U.


so guys.!!
i dun care ape org nk kata psl dia..
i dun care ape org nk buat kami..
tp i care if sape buat dia down.!ada fhm??
guys.!!mari lah berkasih sayang..
kerana ia adalah anugerah terhebat dalam dunia ni..
PEACE.!

Selasa, 27 Disember 2011

sebak

..ASSALAMMUALAIKUM..

beberapa hari ni tiba-tiba hati aku sangat sebak..
aku tak tahu kenapa..
depan keluarga aku aku mampu gembira diselubungi perasaan sedih..
kenapa ek?
aku berdoa tiap kali aku sembahyang..
tapi sampai sekarang aku tak tahu kenapa...

tapi aku akui aku dalam kerinduann..
tp pada sapa?
mst la pada orang2 kesygan aku..
kawan-kawan..
kadang2 aku teringat kisah2 lama..
kisah yang menyakiti..
mmg pedih sgt..

tapi nk buat macam mane..
lagi2 tahun 2011 bakal habis tak lama lagi..
baik aku menangis puas2...
aku lega bila nangis..

aku rindu KAWAN2 AKU
aku rindu KAKAK2 and ABANG2 AKU..
aku rindu ADIK2 aku...
rindu akan semua.!
moga korg semua diberkati olehNYA selalu..

Rabu, 23 November 2011

tahniah MALAYSIA.!

...ASSALAMMUALAIKUM...

Heys peeps.!!
hahah...dua hari lepas MALAYSIA vs INDONESIA
sempena sukan sea..haha..
malaysia 5 vs indonesia 4..
haha..mse ni..
mmg aku n adik n angah sgt bersemangat
siap ade bendera..
walaupun malaysia bnyk dpt dugaan di indonesia..
tp aku tabik..
mereka berjaya membawa EMAS untuk malaysia..tahniah!..;)




we proud to be MALAYSIAN.!

Jumaat, 11 November 2011

kau penting.

kau penting..
sebab aku syg kau...

kau penting..
sebab dalam hidup aku..
kau buat aku ketawa..

kau penting..
sebab dalam hidup aku..
kau sentiasa bg aku semangat..

kau penting..
sebab dalam hidup aku..
aku nanges..kau tenang kan aku..

kau penting..
sebab dalam hidup aku..
kau jd adik dan kakak aku..

kau penting..
sebab dalam hidup aku..
sentiasa aku menjadi orang yang berguna..

kau penting..
sebab dalam hidup aku..
aku cuba jadi kakak dan adik untk kau..

kau penting..
sebab dalam hidup aku..
aku cuba jadi kwn tika susah dan senang untuk aku..

kau penting..
sebab dalam hidup aku..
kau perlukan aku..
aku cuba ada untuk kau...

KAU..yang aku SAYANG...:)


-yana-

Rabu, 9 November 2011

bila aku rindu aku nangis.

..ASSALAMMUALAIKUM..

hai guys!...hurm..
bila korg rindu someone korg syg atau sesapa lah..
korang buat ape?
kalu aku..
aku nangis..
huhuhu..payah wow nk simpan perasaan rindu ni..
rindu pdNYA..
rindu pada mama n papa..
rindu kawan2..
rindu ngan orang yang kita syg..
susah..tp aku ttp cuba BERSABAR..

aku tahu..
kita rindu sebab masing2 jauh..
kawan2 semua jauh dr kita bila kita dah biasa dekat dengan dorg mse skolah dulu..
hari2 sebenarnya kita rindu dengan orang yang pntg dlm hidup kita.
aku hanya mampu berdoa untuk org yang aku syg..

serius skang aku rindukan kawan2 aku..
kawan2 aku time skolah..
kawan2 aku time uitm..
huhu...lagi2.someone yang aku ase sgt syg kat dia..:)
moga kalian semua baik2 aja..:).

setia

..ASSALAMMUALAIKUM..

setia?ape itu setia?
aku sndr xtahu act ape itu setia...
susah kan act kita nk setia pada sesuatu..
xkisah lah dalam apa apa pun...

makin lama aku membesar..
aku cuba untk memahami ape itu setia.
setia pada ALLAH...
setia pada family..
setia pada kawan..
setia pada kekasih..

setia..
bagi aku...setia adalah anugerah yang sgt bernilai..
sbb bila someone dah sayang dang cinta kan aku...
hanya aku mampu untuk membalas kesetian yang dia berikan...
dia cinta aku..
aku cuba untk mencintai dia...
dia kawan yang setia...
aku cuba untk lagi setia kawan untk dia...
aku cuba untk setia untk segalanya...
sebab disebabkan kesetiaan..
muncul la sifat keikhlasan didalam hati...

korang pulak macam mane??
try la kongsi pandangan korang psl SETIA..