Jumaat, 26 Oktober 2012

untuk lin :)


...ASSALAMMUALAIKUM...


"dear adik ,
we miss you so much adik fatin liyana ahmad..kali ni kami date berdua je..menunggu adik kesayangan kami datang shah alam...lin!kami rindu sangat kat lin...gambar ni kiteorg amik kat sunway pyramid mase hari rabu aritu (24.10.12) aritu...oleh kerana kiteorg ada gambar berdua..rasanya kak yana nk bagi gambar kak yana ngan sis fatin kat lin...lps ni kita amik gambar bertiga pulak..tp kat shah alam pulak...ckp psl shah alam..kak yana pindah puncak alam next sem..jd tak jumpe lin n sis..tp nk lepak boleh je..:)..kali ni lin dengan sis pulak..hehe...btw...lama sangat x jumpe lin..huhu...oh ye..tahniah sayang sebab berjaya tamat diploma..:)..hehehe...semoga lin sambung degree nnt taw...ok la syg...keep this pictures elok2 ok..:)..we love u sayang :)"

Sabtu, 6 Oktober 2012

aku serba salah pada mereka

...ASSALAMMUALAIKUM...

*pesanan ni khas FATIN LIYANA AZIME dan INA AINA KAMARUDDIN

"assalammualaikum adik2 along..sori lama sangat tak contct ngan korang...rindu gila dengan korang...korang apa kabar..mcm lama sangat tak jumpa semua kan?...FATIN : fatin..along minta maaf sebab tak banyak luangkan masa bersama dekat shah alam..kita dah dekat sangat pun susah gila nak jumpe lepak semua..fatin sihat ke tak along sampai abaikan..serius serba salah..lagi2 sekarang tengah tak sihat kan?maafkan along...along cuba cari masa untuk fatin..degree ni x mcm diploma snts ada mse...degree ni along nk kita buat sama2..sampai berjaya ok...apa2 pun..fatin ada along dia sini..:')...i miss u elmo...rindu nk bermcd and berbaskin robbin semua..insyaALLAH ada mse kita lepak together lg :)....INA : my lil hulk...maafkan along sbb setiap kali ena ajak along kua..along snts bz...mst lil hulk fikir along mcm nk mengelak diri semua kan?maafkan along lagi skali..along rindu sangat kat ena..rindu gila..rindu nk meroyan sesama..rindu nk gelak besar dalam bilik..rindu nk borak semua..rindu nk lepak semua...lg2 ena da nk ke kuantan..lagi alg mcm tergugat..mse seperti menghalang along untuk jumpe ena...along minx maaf...ena..blaja la pandai2...sbb alg buat menda yang sama..along nk kita sama2 berjaya ya...along sayang kamu..:')....adik2 ku...along minx maaf sekali lagi sbb abaikan korang kerana masa menghalang kita..along sayang korg...syg korang sgt2...cuma along nk korg igt...along tak pernah lupa korang..salam syg..-along-"

aku syg dia.

...ASSALAMMUALAIKUM...

aku sayang dia ,
kerana kejujuran dia...

aku sayang dia ,
kerana keikhlasan dia..

aku sayang dia ,
kerana senyum ikhlas dia..

aku sayang dia ,
kerana pandangan manis dia..

aku sayang dia ,
kerana kasih dan sayang dia..

aku sayang dia ,
kerana "caring"nya dia...

aku sayang dia ,
kerana ALLAH..

*puisi ni aku buat sndr...tiba2 berada dalam kotak fikiran aku...
aku harap dia faham apa aku cuba sampai kan...
dia istimewa sgt...ye..sebab dia kebahagiaan aku..
hadiah untuk aku...aku cuba jg dia...cuba jg hati dia..
aku bahagia dgn dia...terima kasih ya ALLAH :)

Khamis, 13 September 2012

kecewa datang kebahagiaan muncul.

...ASSALAMMUALAIKUM...

Finally..apa yang aku harapkan..apa yang aku doakan padaNYA semua nya dah terjawap..
hal ini jatuh pada hari jadi aku (30.8.12) aritu...
perit gila...perit!!aku jd tumbang..tapi aku bangkit semula kerana seseorg ni...
mcm tajuk entry aku...kecewa datang kebahagiaan muncul..
aku tahu hidup ni tak boleh nak patah balik dengan apa yang berlaku...
aku cuba untuk bangun...
mane tak nya..semua ni berlaku depan mata lagi2 tarikh hari jadi aku..

sekarang baru aku tahu kenapa aku rasa biasa dan tak excited pun ngan birthday aku..
rupanya ALLAH nk tunjukkan semua nya depan mata..
frusted tak terkata la beb!!mmg sakit la...tapi dalam masa yang sama..
seseorang mucul dlm hidup aku..
betul cakap orang bila hati kita perit berapa lama pun dalam msa terdekat dapat juga kebahagiaan lain..

aku bahagia dengan hidup aku sekarang...
kenapa ek manusia mudah pentingkan diri sndr?
lagi2 soal perasaan...
aku terfikir..fikir dan fikir lagi..
kadang2 aku cuba meluahkan pada alam sekeliling..
tapi semua tak terjawap..jawapan nya cuma hanya depan mata..
cuma kita je tak nampak...

sekarang semuanya baru...terima kasih ya ALLAH..


Ahad, 26 Ogos 2012

untuk korang kawan-kawan

...ASSALAMMUALIKUM...

"Hello guys!apa kabar korang?sori lah lama gila tak meng"update" blog..
aku sekarang bukan kaki blogger..aku malas sangat nak meng"update" bagai..
ok lah..act aku cuma nk share kehidupan aku sekarang..
dan aku nak korang semua tahu situasi aku..dan taknk korang salah sangka..:)
sekarang ni sejak cuti semester ni..banyak benda berlaku kat diri aku..
hidup aku kejap ok..kejap tak..aku banyak mendiamkan diri kerana seseorang..
seseorang yang aku tersangat sayang..aku banyak habiskan masa sorang..
menangis sorang2..pedam semua sorang..walaupun keluarga ada depan mata..
tapi mereka tidak tahu keadaan aku yang sebenar...
sampai sekarang aku masih nak sorang2..aku tahu banyak kawan2 fikir aku SOMBONG..
tapi sungguh tak..aku tak sombong kawan2..aku cuma nak masa untuk menyendiri..
dan aku mmg perlukan kawan2..cuma belum masanya lagi..
maafkan aku kawan2..sungguh aku rindu korang sebenarnya..
rindu nak keluar ramai-ramai..
rindu nak gelak ketawa balik dgn korang..
rindu nak cerita itu ini...
rindu nak cerita kenangan lalu..
aku rindu semuanya!!
tapi agak2 korang faham tak apa aku rasa??ke korang mst ckp "yana dah sombong sekarang"..
tapi korang silap..aku cuma nak menyendiri..
tak apa lah..aku tak kisah apa korang nk fikir pasal aku...
kalau aku banyk berubah..
kalau aku banyak lepas cakap sampai korang terasa..
kalau aku gurau kasar..
dan sebangainya la..aku nak minta ampun dan maaf atas semuanya..
sungguh..AKU SAYANG KORANG SEMUA...
aku cuma perlukan doa korang dunia dan akhirat je..sebab aku pun buat perkara yang sama..
peace!"

Khamis, 28 Jun 2012

aku mencari kekuatan.

mana kebaikan kau?kenapa kau buat aku macam ni...
kau buang aku mcm tu je?sedih..tapi aku redha..
is hurt babe...is hurt...
aku cuba untuk kuat..untuk lupakan semua ni seketika..
aku kadang kala terfikir apa salah aku..
ya..mmg aku ada ALLAH..tapi aku kadang2 dah tak sekuat dulu..
aku takut...aku takut untuk hadapi semua ni..
tapi aku kene harungi juga...
kenapa??
kenapa babe?
apa salah aku?apa aku dah buat?
kalau aku ada salah pun..atleast please let me know..
takpe lah..
cuma aku nk cakap..
sampai bila2 kau takkan tenang babe kalau kau menganiayai aku...
ingat..ALLAH sentiasa bersama orang yang selalu kene kianati..

babe!!is hurt!!!
hati aku menangis walaupun diselimuti dengan kegembiraan..
it;s hiporkit!!!!
kenapa???????
aku penat babe..aku penat...aku cuba untuk terima semua ni..
aku cuba jauhkan kau dari fikiran aku..
tapi tak boleh??!
mana aku ada kau pun ada...
ya ALLAH..apa salah aku babe?!
jangan buat aku mcm ni...
but xpe..buat la apa kau nk buat..one day aku suda berjaya..
kau akan cari aku..
aku akan pastikan...
semoga kau bahagia beb...
i wish u happy always..

Sabtu, 2 Jun 2012

kenapa aku boleh jadi tabah?

...ASSALAMMUALAIKUM...

Hey korang...apa kabar?hope korang shat2 selalu dan diredhai olehNYA...
entry kali ni aku betu2 nak share ngan korang semua..
kalau nak taw silakan baca..if x nk get lost!..terima kasih..

hurm...seperti yang kita tahu..dalam hidup kita penuh dengan cabaran..penuh dengan dugaan..
tu tandanya ALLAH sayang kita..btol x??
ye..apa2 pun masalah...apa2 pun kekecewaan hidup yang kita dapat...
memang perit sangat..menangis...sedih..lemah...terasa kita tiada sesiapa..
tapi kita silap...kita ada ALLAH...kita ada keluarga..
kawan2...xsemua akan ada dengan kita..xsemua yang akan faham kita...
bila masalah menyelubungi diri dan fikirann kita..kita mesti inginkan ketenangan dalam diri..
walaupun ada orang mahu disisi kita...
kita perlukan masa UNTUK menerima masalah dan dugaan yang kita dah dapat..
sorang2..kemudian kita fikir.."kenapa aku dapat semua ni?"
tapi jangan sesekali salahkan takdir..
sebab ALLAH sudah tentukan semuanya...
yang penting REDHA..
kne tanam kan dalam hati.."AKU TAKKAN PUTUS ASA".


 lepas tu benda yang kita WAJIB buat..
SOLAT...
solat dan berdoa adalah perkara yang paling tenang dan mujarab untuk ubati kekecewaan hati...
buat lah solat yang wajib kita buat dan solat sunat..insyaALLAH kita akan tenang..


ya..PASRAH dan REDHA yang paling pntg...
jangan salahkan takdir..
jangan salahkan ALLAH..
terima semuanya dengan tenang...
sekejap je kita rase "hish..aku x mampu"
tapi hati kita kuat dan boleh hadapi semua ni dengan baik..
jangan putus harapan dengan hidup..
ALLAH wujudkan kita didunia kerana DIA ingin menguji kita..
tanda DIA sayang kita.


MENANGIS LAH SEBANYAK MANE BERBANDING GELAK KETAWA..KERANA IA ADALAH KELEGAAN DARI SEGALANYA..selamat mencuba..:)

Jumaat, 1 Jun 2012

oh aku budak biasa.

 ..ASSALAMMUALAIKUM..

Hey kawan!..
apa kaba korang??lama btol x mengupdate blog..
ok la..entry kali ni aku nk share kisah nostalgia aku 5 tahun..
hahah..xde ape pun..cuma nk show off pic2 lama aku..
dari umo aku 18 tahun sampai la tahun 22 tahun..
hahah..korang nilai la sndr pada pic2 aku..
oh..aku budak biasa saja..
aku x lawa..aku x cantik..tapi aku cumel..acece..
hehehe..enjoy!..

me 5 years..

saya sekarang.!

Selasa, 8 Mei 2012

warkah untuk mama dan papa

...ASSALAMMUALIKUM..


"Assalammualaikum papa mama...hope papa dan mama sihat selalu...maaf apa yang along nak katakan ini...mama papa..serius,demi ALLAH along sayangkan mama dan papa...korang la yang jaga along dari baby sampai besar..korang la sekolahkan along sampai along masuk university..semua penat lelah mama dan papa tidak terhingga untuk along dan adik2..mama papa..serius along penat belajar..along mengaku..tapi aku cuba juga sebab mama papa pun pernah susa dulu..lagi susa dari along..lagi penat dari along alaminya sekarang..mama papa..along minta maaf kalau along mengeluh..along penat..tapi demi mase depan along..along usaha jugak apa2 pun berlaku..along balas semua apa mama dan papa bg untuk along dan adik2..jasa korang bnyk sekali..mmg tidak mampu along nk balas semua itu..tapi dengan berdoa..setiap hari..semoga mama dan papa selalu dilindungiNYA....mama papa..walaupun mama dan papa tidak baca ape along taip ni..alg tidak kisah..yang penting mama dan papa doa kan yang terbaik untuk along..tak lama lagi along dah nk konvo diploma..mama papa..serius alg rasa tak sangka alg akan dpt skrol..dats my dream mama papa..SPM dulu truk sangat result..tapi pengorbanan mama dan papa membuatkan alg dpt blaja ke alam university...bnyk dugaan dan ujian yang along dapat..tapi atas usaha along dan doa mama papa...mama papa..along act bnyk nk kongsi semua ngan korang..tapi xsanggup..sebab korang nk kene fikir itu ini..fikir pasal adik2 lagi..along dah tak nk bebankan korang lagi...cukup la dari kecik mama papa da jg along..skang along kene tanggung sendiri..insyaALLAH..didikan agama yang mama papa berikan susa memadai..walaupun tidak sempurna..tapi along usaha untuk perbaiki lagi..along cuba untuk berubah..mama papa..i dun noe what i can say anymore..cuma along nak ucap..terima kasih tidak terhingga kat korang....along rasa untung ada korang..bahagia...happy..syukur ya ALLAH,Kau kurniakan mereka untuk aku..amin...mama papa..sampai along mati dan ke akhirat..alg syg mama dan papa..untuk alg tebus semua ape mama dan papa buat untk along..along akan berlajar sungguh2..doakan along ya mama papa...i love u "




Khamis, 26 April 2012

kemana saya pergi sebenar?



...ASSALAMMUALAIKUM...

Hey guys!!lama x meng"update" blog..
heheh..sori la...gua membawa diri..
membawa diri??
kemana??
jeng2....aku pg jumpe FATIN LIYANA AZIME...
yeah..macam mane bole jumpe ni??
ha..ni den nak cito ni..
hohoho...
dis week aku tengah cuty midterm..
mmg niat nk p jejauh nk berjalan2 sambil membawa diri..
jiwang plak!..adeh..
aku plan ngan fatin nk jumpe..aku x kire..
alang2 dia ade kat umah kakak dia kat ipoh..
aku trus pg sana..
aku stay sana 3 ari dua mlm..
3 ari dua mlm tu sgt seronok..
even ase sekejap..but sngt seronok..
g jenjalan bagai..besh..
1st day da makin baskin robbins and shopping!..hahah
second day..pg tgk wayang,jenjalan and shopping again!!
then ari ketiga..aku dah balik da...
even kejap,aku ase x rugi spent time mase ngan fatin..
macam2 la beborak nya..heheh..rindu kot..
even 7 bulan x jumpe..da mcm bertahun2 x jumpe..
seronok..sori la kalau aku hilangkan diri mcm tu je..
ade mslh jiwa skit..
jumpe dak ni baru lega..cewah!..hahahah

kak yana : "fatin!terima kasih bnyk2 sebab make me happy even terasa sgt kejap je jumpe..but fun!macam2 la kita kongsi balik mcm dulu selalunya..nnt kita jumpe lagi..TQ sebab "jaga" kak yana kat sne..i appricate it..thanz alot..thanz gak ajak k.yana trun ipoh..TQ again..love u alot!."

 i love u FATIN LIYANA

 budak kuat makan..

 muka candid paling aku suka..

 smile..

 smile..:)

know matter what epen..frens and sibing forever..:)

Ahad, 22 April 2012

jihah..kuniaan indah dr ALLAH


...ASSALAMMUALAIKUM...

Hey guys!!!apa kabar korang??
ya ampun..lama bangat x update blog ni..
maaf la ye teman2..gua sangat BZ sekarang ni..hehehe...
bz belajar semua kan..but alhamdulillah my life getting very good..;)

ok la..entry kali ni aku nk sgt cter kat korang pasal budak cumel ni!..
hahah..pasal nur najihah bt mohd erwan..
kazen paling terkecik dalam keluarga aku blah mama..
heheh..setelah 6 tahun paksu and maksu aku kawen..
alhamdulillah ALLAH kurniakan permata cumel ini untuk mereka dan kami semua..
juhah lahir 18.10.2011..skang ni dia da msk 6 bulan da..
sejak dia lahir kat dunia ni...
hidup aku makin seronok!..
even hidup aku penuh ujian yang ALLAH berikan..
tp ALLAH ciptakan jihah ni untuk buat aku gembira..
terima kasih YA ALLAH..
serius aku sangat sayangkan jihah..
aku tak sabar nk dia besar...
aku berdoa semoga jihah menjadi anak yang solehah satu ari nanti and jadi manusia yang berjaya dunia dan akhirat..insyaALLAH..

"jihah..jadi anak yang solehah taw..along sayang sangat kat jihah..selagi alg hidup..along tetap cuba ada dengan jihah...terima kasih ya allah kurniakan jihah..amin.."

jihah...6 month.

Jumaat, 9 Mac 2012

fobia bercinta?

...ASSALAMMUALAIKUM...

Hey peeps.!ape kaba korang?
moga semuanya sehat2 belaka...
ok la..entry kali ni aku nk kongsi satu perasaan yang aku lama pendam..
fobia bercinta?
ya...aku fobia bercinta..
ya..aku mmg sayangkan seseorang...
tapi tiada ikatan...
sebab aku fobia bercinta..dan aku just mendiam kan diri...
masuk bulan ni da 10 bulan aku tak mengharapkan sesapa menyayangi aku..
ya..bak kata orang.."jodoh itu ditangan tuhan."
ya btol pepatah itu...tapi aku hanya menanti sahaja..
belum lagi berusaha..
sebab bagi aku semua itu tak penting..
tapi aku sunyi...
syukur, dalam kesunyiaan tu..terselit kebahagiaan dengan orang sekeliling...
aku tahu ALLAH menguji aku..
tapi syukur aku masih kuat..
cuma aku ketakutan dalam menyintai orang..
YA ALLAH..sampai fobia..
ape aku nk buat selain berdoa??
hurm..moga aku mendapat keberkataan dalam kehidupan aku..
buat mse skang aku hanya menanti CINTA..
yang penting CINTA keranaNYA.

Isnin, 5 Mac 2012

semuanya baru..

...ASSALAMMUALAIKUM...

Hey peeps!!!apa kaba korg??
wow.!lama gila x mengupdate blog ni..
hhuhu..maaf la aku skang bz ngan study lagi,....
hurm , kali ni aku amik degree pula...
kehidupan baru..tahun baru...pelajaran baru and jadi BUDAK BARU!!!...
huhu..agak kekok juga dengan keadaan baru ni..huhu..but fun la juga.

SHAH ALAM..satu tempat yg popular dengan student2...
heheh..agak besar tempat tu....tp bnyk sangat kesenangan berbanding aku kat perak lu..
seksa!!hahah..mmg bersyukur gila aku bila duk shah alam ni..
mcm2 ade..kemudahan bnyk..
cuma kepenatan yang agak banyak bila dah fakulti sangat jauh memasing...
huhu...xpela..skang ni biasa susah sikit..
nanti usaha sendiri semuanya senang..
huhu..yang paling best..
aku syukur..aku dpt ruma sewa..Terima kasih mama..
mama aku bnyk tolong aku..
papa pun..syukur kot..
lagi bersyukur aku dpt housemate yang sangat2 senior..hahah..
baik2 mereka ni..xde la sombong..
heheh..umah sewa aku plak area dia mmg sangat2 la padat..
tapi syukur kemudahan sangat la bnyk..dekat2 lagi tu..
seronok kot!!hahahah...excited plak aku..hahah..

huhu..cakap pasal fakulti..
arini ( 5.3.12) adalah ari pertama actually pelajaran aku..
but.!!aku and alep cumel cari kwn2 batch aku semua nya xde!!!!
mmg aku n alep chow!!hahaha...
tak taw la sape lect yang akan ajar kami semua..
moga semasa mendpt ilmu tu semuanya dipermudahkan lah..
amin!!..

ape yang penting...MATLAMAT aku hanya BELAJAR.!



Rabu, 15 Februari 2012

sedih aku bertambah2..!!

...ASSALAMMUALAIKUM..

Hey peeps!!ape kabar korang?
moga segalannya dilindungiNYA..
hurm..entry kali ni still sedih..dugaan kecil aku dapat darNYA..
setelah beberapa hari kehilangan dedot..
aku kehilangan caca pulak..
finally,adik dan kakak ni dah pegi mengadap ilahi..:(..

ceritanya mula mcm ni..
aku tak tahu permulaannya...mse ni aku ade kat perak..
pagi tu..adik aku mesej nk kata "along caca dah mati"..
hanya ALLAH je tahu apu aku rase..
makin hari..keserian hidup aku dah pudar..
lepas dedot, caca mati...alahai..sedih xterkata..
kata adik..badan caca basah bila pagi tu adik n angah jumpe caca..
aku x dapat agak mcm ne caca mati..
tapi rase kene bunuh dengan org2 tak guna kat situ..
angah ckp..rantai caca ade dlm pasu..
mmg sah org buang...tapi aku x dpt kata ape..
sama ada caca kene simbah air panas ataw kene racun..wallahualam..

kini aku sunyi semula..walaupun ade apek..
tapi ase makin pudar..mujur la ade apek..
ALLAH dah berikan senyuman aku ni untuk aku..
dedot n caca hanya dalam kenangan skang..
aku rindu mereka..skang ni..pepagi aku dah terbiasa tgk kandang dorg..dorg pepagi
panggil aku..sedih nya..tapi takpe..aku redha sume ni..
sejak tu aku jg btol2 apek..
skang ni aku hanya rindukan bermain2 dengan dedot dan caca..
tido sesama dengan dorg..aku rindu.!
lama aku tak bela kucen..tapi tape la..aku trime semua ni..

semoga caca disemadi dengan aman..amin..i love u caca.

Rabu, 8 Februari 2012

aku sedih..


...ASSALAMMUALAIKUM...

Hey peeps!!ape kaba korang..
entry kali ni sangat sediih..
maaf la ye..if korang nk baca..sila kan..
if tak nak..get lost!..
huhuhu..

hurm..today..
kucen aku si dedot dah meninggal..
sedih sangat..
paling sedih..caca..kucen aku lagi satu kehilangan adik dia ni..
dedot adalah teman,kawan dan adik kpd caca..
even depa ni bukan lahir dari mak bapak sama..
tapi rapat sangat..caca sayang sangat ngan dedot..
sampaikan..mse aku tanam dedot td ngan papa..
caca bole teman dedot..dan dia miaw2..seolah2 dia taw kawan @ adik dia dah pg..

sebulan lepas mcm tu..lps beberapa minggu aku bawak balik dedot kat umah aku...
dedot sebagai anak kucen aku yang paling activ..dedot mcm apek..
apek kucen aku paling tua..apek tak bole terima dedot..but tak ape..
aku sayang dua2..mse tu caca tak ada lagi..
then beberapa minggu plak..ade la orang mane langgar dia..
or dedot kene pukul ke ape..aku pun tak tahu..
hanya ALLAH je taw ape yang dedot rase..
pagi tu..aku pelik dedot tak datang bila aku nyahut nama dia..
dedot tak datang..lps aku hanta adik2 pg skola..
aku try cari dia lagi..then hati aku kata..ada menda tak kene..
tgk2 betul..dedot terlantar atas jalan tar bawah kete dalam keadaan lemah sangat.
perut dedot pecah..dari gemuk trus kurus gler.!
truk sangat dedot..dedot tak leh jalan mse tu..tapi tiap2 ari aku urut kaki dedot..
nk bawak g klinik..ade je halangan..papa tak ada mse..
aku plak xpernah pg veterinar..jadi aku mampu urut dan selawat n berdoa moga dedot sembuh..
tapi salah aku gak sbb tak bawak pg jumpe veterinar..:(..
maafkan aku dedot..
tapi syukur..dedot dpt jalan balik..seronok sgt..tapi dia x leh activ mcm lu..
then tadi..ptg mcm tu..dedot tetbe lemah..xdpt jalan..ya ALLAH..
cume ALLAH taw ape aku rase bila tgk dedot mcmtu..then aku berdoa..
moga dedot pg mengadap ilahi cepat2..sebab xsanggup tgk dedot merana..;(..
skang baru aku tahu kenapa dedot slalu duduk tgh2 jalan..rupanya............

mse ni aku n papa tanam dedot..(dedot dalam kain putih tu)..then caca miaw2 bila dedot nk kene tanam..sebak gler mse ni..caca dah xde kawan dan adik untuk dia main...dedot..selamat tinggal..:(

Selasa, 7 Februari 2012

kawan SETIA.


...ASSALAMMUALAIKUM...



Hey peeps..!!!

how r u??moga korang shat2 je..huhu..

sori guys..lama sgt aku tak berblog ni..

huhu..xde mood..heheh...




ok la..entry kali ni..aku nk cter pasal "kawan setia"

selama korang hidup kat dunia ni...korang mesti la pernah berkawan kan??

mustahil la tak ada..huhuhu..

okla..tapi korang ada tak kawan paling setia dengan korang??

ada?haha..bgs la if ada..:)




aku?mesti la ada..ha..ni la yang nak citer...

hurm..aku ade sorang kawan ni..

antara kawan2 yang lain..ade sorg ni..yang sgt setia kawan ngan aku

sampai skang..wah..nk taw bape tahun??

16 TAHUN.!

wow.!lama tu..aku kenal sikin (norashikin ishak)

sejak darjah 1..sejak masuk skola SKTN tu..

sikin la kawan aku tika susa senang..

aku bukan nk bandingkan sesapa taw..

tapi ni adalah kenyataan yang aku alami..

korang bayangkan 16 tahun berkawan..tak ada langsung salah faham..

ALHAMDULILLAH tak terkata..

aku sayang sangat kat sikin ni..

kami kat skola dikatakan KEMBAR tapi lain mak lain bapak..

hahaha..kelakar je bila ingat zaman skola rendah lu..

even sejak darjah dua lain2 kelas da..

dia setia rehat ngan aku..berborak ngan aku..study ngan aku..

syukur sangat aku dapat kawan ngan dia..sampai keluarga kami masing2 kenal

each other..huhu..

shikin ni sangat memahami aku..ape aku rasa..dia dapat agak..

kami sampai sekarang still keep in touch..

actually..lps kami form 3..shikin da x satu skola ngan aku..

hanya TUHAN je tahu ape aku rase dia tak ada depan mata aku..

apa2 masalah aku slalu cari dia..cuma kami x berkepit mase skolah rendah lu..

tapi hati kami berpaut seperti adik beradik..

bayangkan..lepas SPM..trus susa nk contct..but hati kami kuat..

aku cari dia..syukur..kami still rapat mcm selalu..

aku rindu shikin ni slalu..

I LOVE YOU TWIN..:)



Ahad, 22 Januari 2012

ada apa dengan SEMALAM ( 21.1.12 )

...ASSALAMMUALAIKUM...

Hey peeps!!!how r u??moga korang bahagia selalu..
hurm...ok la..entry kali ni..aku nk cter ape belaku semalam..
hahah..serius aku katakan aku sgt seronok semalam sampai hari ni..
huhu..mane tak nye..finally..fatin liyana azime..adik angkt aku mse uitm perak..
datang KL..semata2 nk jumpe aku...
dia ada la juga nk jumpe orang lain..(ye kot)..
sambil2 dia shopping kat KL ni..(biasa la..dia kan kaki shopping..hehe..jgn marah syg).
dia datang dengan roomate dia..AD..huhu...terima kasih sesgt at AD sbb bawak adik aku sorg ni..
huhuhu...aku seronok sgt jumpe ftn smlm..
haha...even shopping2 mcm tu je..aku mcm bertravel ngan fatin kat masjid jamek..
hahah..biasa la..kami kan kaki shopping..hahah...
then lps shooping kiteorang melantak kat A&W..huhu..
kebulur kot mse ni..haha..dengan panasnya lagi..YA ALLAH...
tapi fun sangat!hahah..
semalam bape jam je aku spent time mse ngan fatin..
walaupun sekejap..ia sangat bermakna bg aku..yela..azab kot nk tunggu jumpe dia..
dah la jauh..aku plak tahan rindu kat dia..mane tak nye..
slalu kat u..kerap je jumpe..ni bler aku da abis..makin payah nk jumpe..huhuhu..
pape pun semalam sangat fun!!aku just nk say :..


"TERIMA KASIH FATIN LIYANA AZIME SEBAB SUDI JUMPE K.YANA."